Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 6/2014

Bestaat er vooruitgang?

Jabik Veenbaas

Het debat tussen conservatief en progressief houdt nooit op. Een klassieker in deze discussie is Hoofdlijnen van de rechtsfilosofie van de Duitse filosoof Hegel. Eindelijk verschijnt – na bijna 200 jaar – een Nederlandse vertaling van dit standaardwerk.

Het verhaal gaat dat Georg Wilhelm Friedrich Hegel op 14 juli 1793 samen met zijn vrienden Hölderlin en Schelling om de vrijheidsboom danste op een veldje bij de stad Tübingen, waar het drietal studeerde. Daarbij zouden ze de Marseillaise hebben aangeheven, het nieuwe strijdlied van de Franse Revolutie, en wel in Schellings vertaling.
 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden