Home Over Filosofie Magazine

Over Filosofie Magazine

Filosofie Magazine is hét publiekstijdschrift over filosofie in Nederland en België. Filosofie Magazine en filosofie.nl zijn er voor iedereen die een doordacht en betrokken leven wil leiden – van de geïnteresseerde leek tot de ingelezen filosofieliefhebber. Voor deze mensen maken we ons maandblad, de website filosofie.nl met bijbehorend online abonnement, en organiseren we filosofische evenementen en collegedagen.

Filosofie geeft richting

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan door macht, media en mening, kan filosofie met heldere analyses richting geven. Filosofie Magazine werpt filosofisch licht op maatschappelijke, politieke en persoonlijke onderwerpen. Zo biedt het een denktraditie van 25 eeuwen die helpt om na te denken en een weg te vinden in een wereld die steeds complexer wordt.

Ontdek, leer en filosofeer

Stap binnen in een wereld waarin uiteenlopende artikelen, diepgaande interviews en scherpe analyses samenkomen. Met verrassende visies van oude en jonge denkers, van Aristoteles tot Zizek. Laat u inspireren door praktisch filosofen die het denken in de alledaagse of professionele praktijk brengen. En leer zelf filosoferen aan de hand van gedachte-experimenten en originele bronnen.

Even tussendoor… Elke week de mooiste artikelen van Filosofie Magazine ontvangen in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het laatste filosofie nieuws, de beste artikelen van de week en af en toe een aanbieding.
Ontvang wekelijks het laatste filosofienieuws, de beste artikelen en af en toe een aanbieding.

Contact met de redactie

Hoofdredactie
Coen Simon (csimon@filosofie.nl)

Redactie & eindredactie
Alexandra van Ditmars (avditmars@filosofie.nl)
Ira Pronk (ipronk@filosofie.nl)

Redactie & webredactie
Jonathan Janssen (jjanssen@filosofie.nl)
Thomas Velvis (tvelvis@filosofie.nl)
Robin Atia (ratia@filosofie.nl), stagiair

Onderdeel van F&L Media

Filosofie Magazine maakt onderdeel uit van uitgeverij F&L Media. Met een rijk palet van 9 toonaangevende mediamerken, brengen we inspiratie en informatieve content naar jouw wereld. Van lifestyle tot technologie, we omarmen diversiteit met titels zoals Filosofie Magazine, iCreate, Foodies en nog veel meer. Onderstaand lichten we onze andere merken uit.

Auto Review
Auto Review biedt ontspannend (auto)leesplezier met sfeervolle reportages en diepgaande vergelijkende tests, humoristisch geschreven en schitterend in beeld gebracht.

C’t Magazine
c’t magazine is dé betrouwbare bron voor IT-ontwikkelingen, met een mix van tests, workshops en achtergronden die diepgang biedt en nieuwe interesses aanwakkert.

Foodies
Foodies biedt verrassende ideeën voor lekker eten en wekt vooral de zin op om te gaan koken met verschillende technieken en ingrediënten.

Gardeners’ World Magazine
Gardeners’ World inspireert met duurzaam tuinieren en geeft praktische tips voor een bloeiende tuin, met enthousiasme voor planten en relevante adviezen.

Historisch Nieuwsblad
Historisch Nieuwsblad brengt fascinerende verhalen uit het verleden en verbindt ze met actuele gebeurtenissen. De leukste manier om te leren van het verleden en daardoor de wereld van nu beter te begrijpen.

iCreate
iCreate is dé Apple-handleiding met heldere uitleg, nieuwsupdates en onmisbare tips, waardoor iedereen kan profiteren van uitgebreide Apple-kennis.

Koken & genieten
Koken & Genieten biedt een overvloed aan recepten die direct inspireren om te koken. Van snelle gerechten voor doordeweeks tot uitgebreide weekendmaaltijden.

Maarten!
Maarten! is het magazine van Maarten van Rossem, gevuld met verrassende artikelen en analyses van diverse experts.

F&L Media webshop
Breng eens een bezoekje aan onze webshop. Hier vindt u de meest recente edities van al onze merken. Daarnaast bieden we hier onze speciale uitgaven aan.