Filosofie Magazine - September 2021
09-2021
Kun je denken met je buik? Meestal ligt de nadruk bij filosofie op ons denken, maar wat betekent ons eten voor ons weten? Tafelende filosofen vertellen waarom we eigenlijk eten wat we eten en er wordt ingegaan op hoe de voedselindustrie samenhangt met zowel de wereld als ons denken.
Column
Aan tafel
Interview
Voor leden
‘Geloof draagt altijd de kans op ontsporing al in zich’
Voor leden
‘We moeten ons niet blindstaren op kennis’
Alternatieve feiten
‘Higgsdeeltje is bouwsteen heelal’
Column
Wandelen (I)
Moreel dilemma
Voor leden
Moreel dilemma: zijn nationale klimaatrechtszaken zinvol?
Interview
Voor leden
Filosoof Annemarie Mol: ‘Als ik eet, beweegt de wereld door mij’
Portretten
Portretten: Etende filosofen
Essay
Voor leden
Ons brein als belangrijkste grondstof
Korte uitleg
Voor leden
Wel fair niet eerlijk
Column
Festivalgevoel
Interview
Biograaf Sandra Langereis: ‘Erasmus was de oervader van het Nederlandse cabaret’
Essay
Voor leden
De tunnelvisie van de fysica
Kunstmatig intelligent
Het nieuwe gezicht van AI
Achtergrond
Voor leden
Al-Farabi: een filosofie van zekerheden
Korte uitleg
Voor leden
De kleren van het meisje
Column
‘In mijn tijd was dat anders’
Recensie
Eigen verstand eerst
Recensie
Voor leden
Een ander verhaal over de pandemie
Het moment
Het moment: ‘Door Foucault durf ik anders te kijken’
Geldig t/m zondag: extra hoge korting op je Filosofie Magazine abonnement!
Elke dag de beste verhalen over filosofie. Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen van Filosofie Magazine. Ontvang tijdelijk tot 43% korting op je abonnement.
