Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Peter-Paul Verbeek

filosoof, hoogleraar

'Wat ons tot mens maakt, is dat we vorm kunnen geven aan ons zelf. De Uebermensch is de mens die verantwoord met dat vermogen heeft leren omgaan'. Hoe blijven we mens in tijden van technische verbetering? Dat is een belangrijke vraag voor Peter-Paul Verbeek (1970), hoogleraar Filosofie van mens en techniek aan de Universiteit Twente. In De grens van de mens (2011) toont hij zich een optimist: we kunnen de tegenstelling tussen mens en techniek te boven komen door samenwerking of harmonie. In 2014 ontving hij van het NWO een Vici-beurs van 1,5 miljoen; daarmee wil hij de komende jaren een nieuwe theorie ontwikkelen over de verwevenheid van mens en technologie. In 2014 verscheen ook zijn nieuwste boek Op de Vleugels van Icarus: Over de moraal van technologie.

Hoe denken we na over de maakbare mens?
 

Peter-Paul Verbeek over Martin Heidegger   

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.