School of Life komt naar Amsterdam

vrijdag 28 februari 2014


‘Een avondje lichtvoetig en toch diepgaand nadenken over echte vriendschap, zodat je daarna als betere vriend naar buiten loopt,’ aldus Laurens Knoop in de Volkskrant over The School of Life. Knoop is één van de oprichters van de Nederlandse School of Life die op 25 april in Amsterdam haar deuren opent.

http://farm4.staticflickr.com/3663/3426615200_f08f62d675_o.jpgHet idee van The School of Life is om de beste ideeën uit de geschiedenis van de filosofie te gebruiken om het dagelijkse leven van de hedendaagse mens te verrijken.  Naast cursussen over vriendschap zullen er straks in Amsterdam ook cursussen aangeboden worden over hoe je betere gesprekken kunt voeren,  hoe je een baan kan vinden die bij past en hoe je creatiever kan zijn.

The School of Life werd in 2008 in Londen opgericht door filosoof Alain de Botton. Inmiddels zijn er vestigingen in Melbourne in Australië, São Paolo in Brazilië en vanaf 25 april dus ook in Amsterdam. De Botton: ‘Gezien de nieuwsgierige en ondernemende aard van de Nederlanders, en hun interesse in dit soort onderwerpen, is het werkelijk een groot genoegen, en heel logisch ook, dat The School of Life nu in Amsterdam zijn deuren opent.’

Bekijk hier een School of Life lezing van Alain de Botton.