Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Jasper Feyaerts

Jasper Feyaerts buigt zich over de vraag naar subjectiviteit. Hij laat zien hoe de theoretische patstelling tussen eigen ervaring versus de observatie door de ander kan worden doorbroken door filosofen en pschychoanalytici tegenover elkaar te plaatsen. Zijn werk is erg relevant voor de praktijk in de geestelijke gezondheidszorg, omdat – met name bij schizofrenie – zich vaak de vraag laat stellen wie er nu eigen-lijk gelegitimeerd is om waarheid te spreken over ‘wat er aan de hand is’.

Feyaerts studeerde psychologie in Gent, filosofie in Leuven, en is momenteel werkzaam als postdoctoraal onderzoeker aan de vakgroep Psychoanalyse & Raadplegingspsychologie (Ugent) en het Center for Contextual Psychiatry (KULeuven). Zijn postdoctoraatsonderzoek is gericht op de vraag of wanen in de schizofrenie overtuigingen zijn - deze vraag onderzoekt hij zowel op filosofische als psychologisch-empirische wijze. 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.