Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Ben Schomakers

Ben Schomakers studeerde filosofie, wiskunde en klassieke talen. Hij heeft breed over allerlei aspecten van het denken in de oudheid gepubliceerd, in verscheidene talen, met een nadruk op de Presocraten, Sophocles, Aristoteles, Neoplatonisme en Dionysius de Areopagiet. Aldoor stond de overtuiging centraal dat het Griekse denken niet achterhaald is, maar de moderne mens dichter in de buurt van wat de mens is brengt dan het contemporaine denken. Thema's die hem interesseren zijn de metafysische vraag, de opvatting van de ziel, het goddelijke in de mens, menselijk verlangen en een houvast voor ethiek; aldoor is het perspectief sterk psychologisch van aard. Het begin van de melancholie (2018) werd genomineerd voor de Socrates-beker en bekroond met de Grote Van Helsdingenprijs voor het beste werk op het grensgebied van psychiatrie en filosofie.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.