Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2006

Enquête over samenleven in de eenentwintigste eeuw

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Leon Heuts

Welk klassiek idee kan ons de komende jaren binden? vroeg Filosofie Magazine aan vooraanstaande Nederlandse denkers. Het resultaat van dit onderzoek: een rijk palet aan inspirerende ideeën, waaronder een pleidooi voor soevereiniteit in eigen kring en voor het belang van wetenschap. Maar ook voor kwetsbaarheid en oefeningen in aandacht.

Somber over de toekomst, ontevreden over de overheid en maatschappij. Dat was het beeld van Nederlanders over de samenleving dat het SCP optekende in In het zicht van de toekomst, het Sociaal en Cultureel Rapport uit 2004. Maar de behoefte aan een optimistischer tijdsgeest doet zich voelen in de rapportage van 2006, die deze maand verscheen; Investeren in vermogen luidt de titel. Daarin wordt een samenleving geschetst die bruist van energie 'Het gaat goed met de economie, het kan ook weer beter gaan met Nederland', aldus de wervende tekst.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.