Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2018

Gesprekken kunnen de wereld veranderen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Evanne Nowak

Evenementredacteur en gespreksleider Evanne Nowak bespreekt Over dialoog van David Bohm. Ze probeert de theorie ook meteen toe te passen. Dat blijkt moeilijk, maar waardevol.

Het is slecht gesteld met de kwaliteit van de gedachten die we dagelijks denken en de gesprekken die we voeren – in de politiek, in het bedrijfsleven of gewoon aan de keukentafel. Dat stelde de Amerikaanse natuurkundige en filosoof David Bohm (1917-1992) al aan het begin van de jaren negentig, in een wereld die nog verstoken was van de ruis van de sociale media, toen onze aandachtsspanne waarschijnlijk een stuk langer was dan vandaag de dag.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.