Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
28-06-2018

Nieuwe hoofdredacteur Filosofie Magazine

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Utrecht, 28 juni 2018

Louis Hoeks is de nieuwe hoofdredacteur van Filosofie Magazine, hét publieksblad over filosofie. Hij neemt vanaf 1 augustus het hoofdredacteurschap over van Leon Heuts, die zich sterk heeft ingezet voor online platform Filosofie.nl en voor het internationale denkfestival Thinking Planet.

Hoeks: ‘Filosofie is relevanter dan ooit. Deze tijd vol verscherpte tegenstellingen en vluchtige meningen vraagt om doordachte standpunten en een serieus gesprek. Dat biedt de filosofie, al 2500 jaar lang. Ik ga me inzetten om Filosofie Magazine nog onmisbaarder te maken voor een breed publiek.’
 
Louis Hoeks
Hoeks (49) is filosoof, journalist en auteur. Hij werkte tien jaar bij Het Financieele Dagblad waar hij mkb-platform FD Entrepreneur tot een succes maakte en als politiek verslaggever in Den Haag actief was. Verder was hij dagvoorzitter, columnist en commentator bij BNR Nieuwsradio. Hoeks was eerder hoofredacteur van ondernemersmagazine Sprout. Vorig jaar publiceerde hij het veelgeprezen In geouwehoer kun je niet wonen, een biografie van PvdA-politicus Jan Schaefer.
 
Filosofie Magazine
De missie van Filosofie Magazine is om 2500 jaar denken in te zetten om het heden te begrijpen, om een nieuw en waardevol perspectief te bieden op een snel veranderende wereld. De laatste jaren gebeurt dat in toenemende mate multimediaal: Filosofie.nl is een snelgroeiend online platform dat toegang biedt tot een schat aan filosofische essays, interviews, achtergrondartikelen, films, colleges en ook boeken. Verder maakt de redactie betrokken evenementen zoals Thinking Planet en het Waanzin Festival.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met senior redacteur Florentijn van Rootselaar:
florentijn@filosofie.nl

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.