Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
02-11-2017

Ondergang Podcast #1: Spengler in Paradiso

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Dit is de eerste aflevering van de Ondergang Podcast. Deze episode zoomt in op de lancering van de eerste Nederlandse vertaling van het controversiële en invloedrijke boek 'De ondergang van het Avondland' (1918, 1922) van Oswald Spengler. Alle audio is opgenomen tijdens de presentatie in Paradiso, op 10 oktober 2017 in Amsterdam.

Luister hier de eerste aflevering van de Ondergang Podcast:in deze aflevering onder meer:
Vertaler Mark Wildschut, Spengler-kenner Ad Verbrugge, filosoof Erno Eskens (‘dit is een heel fout boek, maar we moeten het wél lezen’). Denker des Vaderlands Marli Huijer legt uit waarom zij na honderden pagina’s schoon genoeg begon te krijgen van deze ‘hoogmoedige en seksistische’ denker.

colofon
Marc van Dijk is redacteur van Filosofie Magazine en maakt deze podcast in opdracht van uitgeverij Boom. De afleveringen zullen worden gedeeld via leesspengler.nl, soundcloud en filosofie.nl

Muziek: Beethoven – Egmont Overture, uitvoering Kevin MacLeod, onder een Creative Commons Attribution-licentie (creativecommons.org/licenses/by/4.0/) 
Bron: incompetech.com/music/royalty-fre…isrc=USUAN1200069 
Artiest: incompetech.com/

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.