Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2017

In Memoriam: Benjamin Barber (2 augustus 1939 - 24 april 2017)

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

Benjamin Barber zette zich tot aan zijn dood in voor zijn missie: steden moesten het voor het zeggen krijgen. Hij schreef er een boek over, en hij bleef de wereld rondreizen om burgemeesters te spreken.

Dat was nu echt een grotestadsdeal’, zei Benjamin Barber toen hij in 2013, voor zijn Amsterdamse hotel, bij ons uit de auto was gestapt. De deal was simpel: wij hadden hem van Brussel naar Amsterdam gebracht en we hadden zijn zware koffer naar de auto gebracht en weer uitgeladen. En Benjamin Barber, de Amerikaanse denker? Hij had ons uitgenodigd om mee te gaan naar de première van Vortex Temporum, een moderne dansvoorstelling, op even moderne muziek, van choreografe en danseres Anne Teresa De Keersmaeker – tout cultureel Brussel was aanwezig die zondagnamiddag in de Brusselse Munt. ‘Dit is het echte hart van de stad’, had Barber gezegd. ‘Dat vind je niet in de bureaucratische burelen van de EU.’

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.