Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
15-04-2017

Liveblog: Thinking Planet

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

De redactie

Thinking Planet is voor iedereen die zich wil openstellen voor andere ideeën, die zijn/haar eigen ideeën durft te bevragen en ruimte biedt aan verandering. Want waarom zouden we ons denken beperken? Deze liveblog is voor iedereen die niet bij Thinking Planet kon zijn, maar het toch niet wilde missen! Vergeet vooral niet onze twitter en instagram in de gaten te houden voor live updates achter de schermen!

19:20 uur:
De academische superster Gayatri Spivak is wereldberoemd vanwege haar essay ‘Can the Subaltern Speak?’, en ook vanavond spreekt ze over de subaltern. Maar wat betekent deze term eigenlijk? Volgens de definitie van Spivak zijn dit de groepen mensen die geen toegang hebben tot de sociale structuren van de staat. Kunnen wij ze helpen? Lees hier waarom we volgens Spivak juist géén stem moeten geven aan deze groepen.

19:45 uur:

20:10 uur:
Kan kunst de wereld verbeteren? Nu in de Hertzzaal! Lees hier een interview met spreker Yacouba Konaté.

20:30 uur:

20:55 uur:
Denken doe je met je lichaam:

21:00 uur:
Zenboeddhisme is de kunst van het loslaten. Filosoof Michel Dijkstra legt uit hoe we dat doen in onze drukke alledaagse leven. De belangrijkste les van de Boeddha: mediteer en laat al je gedachten langs je heen gaan. Meer weten? Bekijk hier een videocollege van Dijkstra over Zenboeddhisme.

21:20 uur:

21:30 uur:
De basisgedachte van democratie is dat je de ander respecteert zoals die is, zegt Halleh Ghorashi. Maar volgens haar is er meer nodig: niet alleen ruimte laten maar ook ruimte maken voor de ander. Een overtuigend pleidooi om het gesprek met de ander aan te gaan

21:40 uur:
Volgens filosoof Henk Oosterling is zijn onderwijsproject Rotterdam Vakmanstad precies bedoeld om kinderen te leren ruimte te máken voor de ander. Bekijk een videoverslag van over de Vakmanstad.

21:50 uur:

22:00 uur:
De Samurai-filosoof in actie!
 

De Samurai filosoof in actie #thinkingplanet

A post shared by Filosofie Magazine (@filosofiemagazine) on


22:30 uur:
We genieten van een charismatische performance van Harvard-filosoof Michael Puett die ons de absurditeit laat zien van onze zoektocht naar onszelf. De zaal zit vol en het publiek glimlacht vol herkenning. Meer weten? Lees dit interview met Puett.

22:45 uur:

23:00 uur:
23:20 uur:
'Als het alternatief is: alleen zijn, dan heb ik niets tegen Tinder.' Ciano Aydin tijdens het tafelgesprek over onze zoektocht naar de liefde in verschillende culturen.

23:30 uur:
Na afloop van zijn lezing verzamelt een grote groep fans zich rond Harvards favoriete filosoof Michael Puett
 

Een groep fans verzamelt zich rond Harvards favoriete filosoof: Michael Puett! #thinkingplanet

A post shared by Filosofie Magazine (@filosofiemagazine) on


 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.