Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2017

Mijn ontmoeting met... Zygmunt Bauman (1925-2017)

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

Zygmunt Bauman stond bekend als criticus van de moderne, vloeibare samenleving. Liefde, politiek en samenleving – niets is er bestendig. Toch was hij hoopvol.

Twee keer heb ik Zygmunt Bauman (1925-2017) ontmoet, de Pools-Engelse denker die begin dit jaar is overleden. Een keer zocht ik hem thuis op, in zijn huis in Leeds waar hij in 1971 na zijn vlucht uit Polen was komen wonen. De voordeur stond al open. Dat doet hij altijd als hij mij verwacht, zei zijn dochter Irena Bauman, met wie ik haar vader bezocht. De boeken bij Bauman werden nauwelijks in bedwang gehouden. In de woonkamer rustten ze op door bakstenen gestutte boekenplanken, en ook in de boeken op de grond lagen stapeltjes boeken die naar ons toe lijken te kruipen.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.