Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2016

Jannah Loontjens: ‘Ik leidde een dubbelleven’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Lianne Tijhaar
Filosoof, schrijver

Na een onstuimige hippiejeugd vol verhuizingen werd Jannah Loontjens volwassen in de jaren negentig. Een tijd waarin ze nergens écht bij hoorde. Nu zegt ze: ‘Ik heb in de filosofie mijn thuis gevonden.’
 
‘Vroeger was dit het toilet’, merkt Jannah Loontjens op over de hoektafel die ik zorgvuldig heb uitgekozen achter in Kapitein Zeppos. Als filosofiestudent kwam ze hier regelmatig. Toch neemt het rustige café een bescheiden plek in binnen het scala aan excentrieke nachtclubs en kraakpanden waarin haar jaren negentig zich afspeelden. Ze schreef er een boek over: Roaring nineties, met als veelzeggende ondertitel of hoe de filosofie mijn leven veranderde.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.