Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 4/2015

Warm aanbevolen: Telkens opnieuw denken

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Merel Kamp
Schrijver & ontwerper

Ellen Geerlings, auteur van Het Oog in de Storm, een succesvolle filosofiemethode voor het voortgezet onderwijs, zoekt in Kiezen of delen; een filosofische oriëntatie, een antwoord op de vraag hoe we ons in een wereld zonder richtinggevende, grote verhalen kunnen oriënteren bij het maken van keuzes. Daartoe gaat ze bij vijf filosofen te rade: François Lyotard, Emmanuel Levinas, Charles Taylor, Peter Sloterdijk en Hannah Arendt. Geerlings stelt zichzelf de opdracht toegankelijk te maken zonder te populariseren, een balanceeroefening die ze bijzonder goed volbrengt.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.