Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 2/2010

De correspondenten: L’arro seur arrosé

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marijn Kruk

Met de brede maatschappelijke discussie over Nationale Identiteit dacht president Sarkozy een onverbiddelijke stemmentrekker in te zetten. Maar het debat ontspoorde volledig. De filosoof vindt dat jammer. Volgens hem is het thema belangrijk genoeg.
Op het werkpaleis van de Franse premier is de voltallige regering begin februari bijeen voor een ‘seminar over de nationale identiteit’. De stemming is slecht. De minister van Landbouw spreekt zijn afkeuring uit over het debat dat aan het seminar voorafging en op tal van plaatsen in het land werd gevoerd. ‘Je hebt een debat georganiseerd over integratie, niet over de nationale identiteit,’ bijt hij de verantwoordelijke minister Eric Besson toe. De president schittert zelf door afwezigheid. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Sarkozy het rapport met aanbevelingen in ontvangst zou nemen. Maar na de wending die het maatschappelijk debat de maanden ervoor genomen had en de stortvloed van kritiek die daar weer op volgde, leek het hem beter om zo ver mogelijk van de besmette Besson vandaan te blijven.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.