Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2009

De estafette: Iets nieuws beginnen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marli Huijer

Hoe ouder mensen worden, hoe groter de neiging om zich behoudend op te stellen. Een negatieve ervaring doen we liever niet in de herhaling. Niet weer in de regen in een tent in de Dordogne. Niet weer die cd van Bruce Springsteen die ons aan een afwijzing door een geliefde herinnert. Positieve ervaringen daarentegen houden we vast. ‘We are the Champions’ blijft het goed doen bij voetbalwedstrijden. En The sound of music mag volgend jaar Kerst best weer op tv. Aan de positieve ervaringen die tijdens het leven zijn opgedaan, wordt zo nu en dan een nieuwe ervaring toegevoegd.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.