Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2014

Jean-Luc Nancy: 'Het ware leven dat is hier'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

De opvattingen over de zin van het leven zijn veranderd, meent de Franse filosoof Jean-Luc Nancy. We streven geen afgebakend doel meer na, maar stellen ons open voor de wereld. ‘Zin is bereid zijn tot een ontmoeting of een uitwisseling.

Begin jaren negentig dacht Jean-Luc Nancy (1940) dat hij nog maximaal tien jaar te leven had. ‘Ik zat toch in een soort doodsregeling’, zegt de Franse denker, ontspannen zittend op de bank in een Amsterdamse Airbnb. ‘Nog dertig jaar leek me destijds onwaarschijnlijk, maar die zijn al bijna vol.’

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.