Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 2/2014

Filosofie en beeld: De rode ballon

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Mariëtte Willemsen

In de zomer van 2010 was Maarten ’t Hart te gast in het VPRO- televisieprogramma Zomergasten. In gesprek met Jelle Brandt Corstius vertelde hij in de loop van de avond over de dag waarop hij in de Cineac in Rotterdam samen met zijn vader in 1957 de korte film Le ballon rouge zag. Het was de eerste keer dat hij in een bioscoop was, en waarschijnlijk meteen de langste keer, want omdat er doorlopend voorstelling was en omdat het regende en omdat de film zo prachtig was, bleven vader en zoon de hele dag zitten. ’t Hart zag de film wel acht keer, maar was geen moment verveeld. Hij voegde eraan toe dat hij zich de beelden van toen nog steeds voor de geest kon halen.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.