Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 4/2013

De filosofische videotheek: Mr. Nobody

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Tim De Mey

Over het belang van reële experimenten zijn de meningen onder filosofen sterk verdeeld. Maar als er iets is waar nagenoeg alle filosofen tuk op zijn, dan zijn het wel gedachte-experimenten. Vaak dienen gedachte-experimenten louter om conceptuele of normatieve intuïties te expliciteren of om hun precieze reikwijdte te bepalen. Maar ‘tegenfeitelijke gedachte-experimenten’ gaan veeleer over wat er gebeurd zou kunnen zijn als het net even anders was gegaan, of hebben betrekking op wat er zich zou kunnen afspelen in mogelijke werelden die complete alternatieven vormen voor wat er zich in de huidige of toekomstige, reële wereld feitelijk afspeelt.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.