Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2004

Linguistic terms: Beeld je in dat je dood bent

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Filip Buekens

Kun je dat? Filosoof Thomas Nagel beweert van niet. In een kort maar krachtig artikel over de dood vraagt hij zich af wat het onderscheid zou kunnen zijn tussen je voorstellen dat je dood bent, en je inbeelden dat je dood bent. Het eerste is heel eenvoudig. Je kunt een mogelijke situatie of wereld construeren waarin je niet meer bestaat. Misschien is er in deze wereld wel een grafzerk waaronder je lichaam (of jijzelf?) voor eeuwig rust heeft gevonden. Of misschien doet iemand in die mogelijke wereld onderzoek naar jouw handel en wandel – wie zal het zeggen?

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.