Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 9/2010

De meesters van het vertrouwen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Michel Dijkstra

Zonder ook maar één moment partij te kiezen, inventariseert Frédéric Lenoir de verschillen en vooral de overeenkomsten tussen Socrates, Boeddha en Jezus.

‘Socrates, Jezus en de Boeddha zijn mijn drie belangrijkste leermeesters geweest.’ Met deze ontboezeming besluit filosoof en godsdiensthistoricus Frédéric Lenoir zijn boek Socrates, Jezus, Boeddha, de weerslag van zijn eigen spirituele zoektocht. Lenoir, onderzoeker aan de École des Hautes Études et Sciences Sociales te Parijs, publiceerde eerder afzonderlijke werken over het boeddhistische, Griekse en christelijke denken. Ditmaal presenteert hij zijn visie op de stamvaders van deze drie stromingen in één essay.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.