Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Pragmatische Steden

Pragmatische Steden Er wordt vandaag een historisch lage opkomst verwacht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens G8-filosoof Benjamin Barber zijn er genoeg redenen om wel te gaan stemmen. ‘Steden zijn de enige plaatsen op de wereld waar democratie nog steeds werkt.’

Opnieuw discussie over Heidegger en het nationaalsocialisme

Opnieuw discussie over Heidegger en het nationaalsocialisme ‘De filosoof Martin Heidegger voerde een strijd tegen het "wereldjodendom"’, schrijft Thomas Assheuer in het Duitse weekblad die Zeit, naar aanleiding van het verschijnen van Heideggers Schwarzen Hefte. Deze gebundelde aantekeningen van de Duitse filosoof bevatten een aantal vermeend antisemitische uitspraken die de discussie over Heideggers relatie tot het nationaalsocialisme weer in volle hevigheid op doen laaien.

Lévy spreekt zich uit over Oekraïne

Lévy spreekt zich uit over Oekraïne ‘De Oekraïense revolutionairen zijn geen fascisten’ zegt de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy. In the Daily Beast reageert hij op Poetins claim dat de protesten in Oekraïne de terugkeer van fascisme in Europa betekenen.

School of Life komt naar Amsterdam

School of Life komt naar Amsterdam ‘Een avondje lichtvoetig en toch diepgaand nadenken over echte vriendschap, zodat je daarna als betere vriend naar buiten loopt,’ aldus Laurens Knoop in de Volkskrant over The School of Life. Knoop is één van de oprichters van de Nederlandse School of Life die op 25 april in Amsterdam haar deuren opent.

Hoe filosofie helpt bij psychische problemen

Hoe filosofie helpt bij psychische problemen   ‘Veerkracht is niet hetzelfde als weerstand. Het gaat er om dat je een situatie in je opneemt, die accepteert en dan terugveert’, zegt filosoof Joachim Duyndam in een interview met Filosofie Magazine. Duyndam is één van de sprekers van het symposium ‘Wat de filosofie de psychologie te bieden heeft’ dat Filosofie Magazine samen met Cure & Care Development organiseert op 15 mei.

Zij denkt, dus zij bestaat

Zij denkt, dus zij bestaat ‘Vrouwen zijn niet van nature zorgzaam, betrokken of elegant. Ze zijn dat van culture’, schrijft Daan Roovers in de nieuwe editie van Filosofie Magazine, die helemaal in het teken staat van vrouwen in de filosofie. 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.