Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Jos de Mul

filosoof, hoogleraar

‘We hebben onszelf getransformeerd door het gebruik van technische middelen.’ In Kunstmatig van nature. Onderweg naar homo sapiens 3.0, het Essay van de Maand van de Filosofie, zegt Jos de Mul (1956) dat we in de genetica, neurowetenschap en robotica, bezig zijn met het creëren van onze evolutionaire opvolgers. Wat doen al deze ontwikkelingen met de identiteit van de mens?

De Mul is hoogleraar Wijsgerige Antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als hoofd van de afdeling filosofie van  mens en cultuur is hij voornamelijk geïnteresseerd in het thema techniek. Met name vraagstukken als: Wat is de impact van de informatie- en communicatietechnologie op de mens?
In 2003 ontving hij de Socrates Wisselbeker voor Cyberspace Odyssee. In dit boek beschrijft de Mul de opkomst van cyberspace en de invloed daarvan op de mens. Zo ontdekt de mens vele nieuwe mogelijkheden in de virtuele ruimte die ter versnelling van het dagelijks leven kunnen dienen. Maar tegenwoordig lijken we niet meer zonder het internet te kunnen.

Jos de Mul over sublieme technologie 

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.