Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
01-11-2016

Ge van Zoen: ‘Ik wil waardig sterven’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
‘Ik ben 92 jaar, oud en versleten, maar nog bij mijn volle verstand, en ik wil waardig sterven, als een normaal functionerend mens’, vertelde Ge van Zoen ons vorig jaar. ‘Ik ga mijn doodswens zelf in gang zetten, voor 100% op eigen initiatief, helemaal in eigen regie.’ Vandaag maakte hij een einde aan zijn leven.
 

Seneca zei al dat een goede dood op het goede moment plaatsvindt. Het is niet zozeer belangrijk om lang te leven, wel om goed te leven. Als het moment daar is, mag je de dood zelfs een handje helpen. Lees hier verder.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.