Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 7/2010

Filosofie komt van de islam

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Christopher Assendorp

Islamitische filosofen hadden een grote invloed op de westerse wetenschap en filosofie. Jonathan Lyons laat zien hoe het islamitische denken naar het Westen kwam.

‘Wie is zich tegenwoordig nog bewust van onze enorme schatplichtigheid aan de Arabieren?’ vraagt Jonathan Lyons in Het Huis der Wijsheid. Neem Avicenna, filosoof en medicus. Hij heeft met zijn Canon der geneeskunde de medische wetenschap tot in de zeventiende eeuw beïnvloed. En, zoals de Engelse geleerde Roger Bacon placht te zeggen: ‘Filosofie is ontleend aan de moslims’.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.