Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bas Haring: ‘Het kapitalisme is zo slecht nog niet’


Zijn studie naar de economie heeft Bas Haring veel geleerd over mens en moraal. ‘Praten over wat van waarde is, is vrijblijvend. Gedrag, zoals geld betalen, laat zien wat we werkelijk van waarde vinden.’

 
Lang heeft Bas Haring (1968) naïeve ideeën over economie gehad, vertelt hij in de tuin bij zijn huis in Ransdorp. ‘Op de middelbare school had ik een sticker met “Weg met het kapitalisme” op mijn agenda. Zonder dat ik toen precies begreep wat kapitalisme was. Als je er nog eens beter over nadenkt, moet je zulke oordelen nuanceren.’ Dat is dan ook wat Haring doet in zijn nieuwe boek, Waarom cola duurder is dan melk. Een filosoof over economische zaken: onderzoek doen om erachter te komen hoe economie echt in elkaar steekt. Daarom heeft hij gedurende twee jaar colleges economie gevolgd in Amsterdam, Rotterdam en Londen, en tientallen boeken over het onderwerp gelezen.
 

Verder lezen?U probeert dit artikel toe te voegen aan uw persoonlijke leeslijst. Om gebruik te maken van deze functionaliteit moet u ingelogd zijn.
Inloggen | Gratis account aanmaken