Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2020

'Elke tijd denkt dat alles sneller gaat'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Frank Meester
filosoof, publicist, muzikant

De jaren zestig staan voor authenticiteit, creativiteit en verzet. Historicus Piet de Rooy laat in Alles! En wel nu! zien dat wat als kritiek op het kapitalisme begon, het kapitalisme uiteindelijk ten goede kwam.


Wat kan ik weten?

‘De geschiedenis is als een Russische baboesjkapop. Onder elke gedaante gaat een kleinere schuil. Zo kun je eindeloos doorgaan, tot je bij minuscule voorvallen of gebeurtenissen uitkomt. Er zit altijd nog wat achter als je verder zoekt. Naarmate ik ouder word, heb ik de neiging om langer door te gaan. Je zou zeggen: hoe langer je zoekt, hoe meer je te weten komt. Maar door al die details wordt het ook lastiger om grote lijnen te trekken. En dat wil de historicus: niet alleen feitjes, ook een verband.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.