Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
25-02-2020

Filosofie Magazine zoekt een redacteur

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Een mooiere wereld door het delen van ideeën

Filosofie Magazine en filosofie.nl zijn er voor iedereen die een doordacht en betrokken leven wil leiden – van de geïnteresseerde leek tot de ingelezen filosofieliefhebber. Voor deze mensen maken we ons maandblad, de website filosofie.nl en organiseren we filosofische evenementen zoals het Waanzin Festival, collegedagen en reizen. De redactie verzorgt ook uitgaven als een kinderdoeboek en scheurkalenders en geeft vier keer per jaar het verdiepende magazine Wijsgerig Perspectief uit.

Filosofie Magazine zoekt aanvulling van de redactie. Per direct hebben wij plaats voor een:

Redacteur (32-36 uur)

Werkzaamheden
Als redacteur ben je nauw betrokken bij de productie van redactionele uitingen (print en digitaal) voor het tijdschrift Filosofie Magazine en de daarmee samenhangende activiteiten, zoals de website, nieuwsbrieven, (web)seminars en evenementen. Jouw primaire taken zijn het redigeren van artikelen voor in het blad. Daarnaast schrijf je ook regelmatig en coördineer je bijzondere uitgaven zoals specials en de verschillende scheurkalenders en boeken.

Onze ideale kandidaat is een taalvirtuoos en kan teksten zo redigeren dat ze beter worden dan de auteur ze zelf al vond.
- Je schrijft even gemakkelijk een persbericht als een nieuwsbericht.
- Je volgt de actualiteit en houdt van filosofische beschouwingen over de wereld van nu.
- Bovendien voel je onze doelgroep haarfijn aan.

Wij zoeken voor deze functie een kandidaat met WO werk- en denkniveau en een uitstekende neus voor journalistiek.
- Je bezit minimaal 2 jaar aantoonbare journalistieke ervaring en je hebt grote affiniteit met filosofie.
- Competenties die belangrijk zijn: plannen en organiseren, creativiteit, resultaat- en kwaliteitsgerichtheid en een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
- Ervaring met het maken van tijdschriften is een grote pré.

Wij bieden een uitdagende, veelzijdige en creatieve functie in een klein, enthousiast team met volop ruimte voor eigen ideeën en ontwikkeling. Jouw werkplek bij F&L Media B.V. in Nijmegen, de leukste tijdschriftenuitgeverij van Nederland, heeft een spectaculair uitzicht vanaf de 16e verdieping. Daarnaast bieden we een goed en marktconform arbeidsvoorwaardenpakket.

We nodigen je uit om jouw motivatie en cv (pdf) uiterlijk vrijdag 13 maart 2020 te sturen naar info@fnl.nl

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.