Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2019

Denkpraatje: Een reiziger is ook maar een toerist

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Moet je reizen om tot grote inzichten te komen? Of kun je net zo goed thuis blijven? Twee pantoffels van een wereldreiziger zijn het er nog niet over eens.  

De verlaten huiskamer van een reiziger, midden in de nacht. Verweesd staan daar Eddy en Joke, de pantoffels van een wereldreiziger.
 

joke

Hij heeft ons achtergelaten. Wat is dat toch, waarom zijn wij niet genoeg voor hem?
 

eddy

Neem het niet zo persoonlijk. Hij komt heus wel terug hoor. Je lijkt wel een hond die even buiten moet wachten bij de supermarkt. Je jankt en trilt alsof je voorgoed verlaten bent. Er is slechts één ding dat alle reizigers bindt: het verlangen naar huis. Dus hij komt heus wel terug. En dan vinden zijn voeten ons als vanzelf weer.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.