Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2019

Twee e-readers in gesprek: De mens blijft moeilijk te lezen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

Staat de mensheid op het punt om opgevolgd te worden door een soort die hij zelf geschapen heeft? Twee e-readers zijn het er ook in het jaar 2049 nog niet over eens.

Een slaapkamer in een penthouse in een metropool, maart 2049, nacht.
Twee e-readers liggen op een emperor-size bed, tussen een slapende minister van Defensie en haar man.
e-reader van haar man
​Hij viel vanavond later in slaap dan zij. Meestal is het andersom.

 

e-reader van de minister

Haar ogen bleven steken bij een gewelddadige scène, die ze sneller las en met hogere hartslag. Het is duidelijk dat ze naar geweld verlangt.
 

e-reader van haar man

Dat blijkt ook uit haar besluiten; de regering waar ze in zit steunt de nieuwste oorlog tegen het terrorisme. Alsof politici onderhand niet zouden kunnen weten dat terroristen theatermakers zijn, die enkel succes hebben als politici zich door hen laten verleiden om mee te doen in hun show.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.