Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 2/2018

De estafette: Ethische zelfhulp

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Ties van de Werff

In deze rubriek vertelt een filosoof wat hij of zij het belangrijkste filosofische probleem van dit moment vindt en geeft daarna het stokje door.

Hoe goed te leven? Voor het beantwoorden van deze tijdloze ethische vraag laten we ons regel­matig leiden door technologie en wetenschap. Om een antwoord te vinden op vragen over wat een goede werkne­mer is in tijden van stress, hoe je kinderen goed op te voeden of hoe we gelukkig oud kunnen worden, schakelen we vaak de hulp in van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, die we vinden in zelfhulpliteratuur.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.