Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2018

Verhalenverteller Ogutu Muraya: ‘Ga op zoek naar verhalen die anders zijn’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Frank Meester
filosoof, publicist, muzikant

De Keniaanse verhalenverteller Ogutu Muraya wordt geprezen om zijn poëtische en creatieve kwaliteiten. Hij gebruikt storytelling om voorbij te komen aan het kolonialisme.  


Fotografie: Bram Budel
Op Thinking Planet (21 april 2018, Utrecht) laat Muraya met behulp van theater, film en muziek zien wat de hedendaagse gevolgen zijn van kolonisatie. Zijn optreden is gebaseerd op zijn veelgeprezen audiovisuele soloperformance Fractured Memories. Meer informatie >>


Wat kan ik weten?
‘Verhalen hebben een ongelooflijke kracht. Ze kunnen je meenemen naar onbekende gebieden. Ze kunnen je niet alleen nieuwe dingen te weten laten komen, maar ook andere perspectieven laten zien. Met verhalen kun je mensen tegelijk op een intellectueel en emotioneel niveau raken. Het gaat om een dialoog tussen het publiek, de verteller en het verhaal. Voor even deel je een ruimte en een tijd met elkaar en krijgt het verhaal de mogelijkheid om al je zintuigen aan te spreken.

Als het goed is gebeurt er dan iets magisch.’

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.