Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 11/2015

Veranderingen beginnen niet bij jezelf maar bij de wereld

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Thijs Lijster

Je kunt een deken geven aan een asielzoeker in het opvangcentrum om de hoek. Maar daarmee los je het vluchtelingenprobleem niet op – Thijs Lijster vraagt zich af hoe je goed kunt leven in een onrechtvaardige wereld.

De karkassen van jonge albatrossen, hun magen gevuld met stukken plastic, op een eiland duizenden kilometers van het continent. Een man die zich voor de ingang van een bankgebouw in Thessaloniki overgiet met benzine, om zichzelf vervolgens in brand te steken. En: een jongetje van drie jaar oud, dat met zijn gezicht in het zand dood in de branding ligt op het strand van Turkije.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.