Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 2/2011

Hoe economen begrijpen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marcel Boumans

In de economische wetenschap worden vragen beantwoord met behulp van modellen. Voor ieder type vraag bestaat een eigen klasse van modellen. Het type vraag bepaalt de eisen waaraan het model moet voldoen en geeft daarbij aan hoe de modellen gemaakt dienen te worden. Dit artikel behandelt de vraag die gesteld wordt om tot begrip te komen: de ‘hoezo-vraag’. Om duidelijk te maken welke modellen hoezo-vragen impliceren zal dit type vraag vergeleken worden met ‘waarom-vragen’ en ‘hoeveel- vragen’. Het antwoord op een waarom-vraag is een verklaring. Het antwoord op een hoeveel-vraag is een meetresultaat.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.