Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
02-10-2002

Camus bijeenkomst

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
FRA (Italiaans voor 'tussen') zijn informele bijeenkomsten waarin de ideeën van ICKamsterdam over dans een confrontatie aangaan met andere disciplines.

In deze FRA discussiëren Daan Roovers, hoofdredacteur van het Filosofie Magazine, en Rory de Groot, theatermaker, over hun fascinatie voor Albert Camus, Nobelprijswinnaar en schrijver van de klassieker De Vreemdeling. Het thema van zijn werk ligt ten grondslag aan de danssolo One Man Without a Cause en het fysieke theaterstuk Zwarte Voeten, die dit weekend in première gaan. 

Zondag 12 oktober, 17:00 - 18:30 | Stadsschouwburg Pleinfoyer | Toegang gratis | reserveren noodzakelijk via jesse@ickamsterdam.nl 

Lees alles over Albert Camus op de sleutelfigurenpagina.

One Man Without A Cause
Wat Camus in 1942 in romanvorm deed, probeert choreograaf Emio Greco nu na te doen in dans: het verbeelden van Camus’ absurdistische filosofie. Drie metershoge wanden voorzien van duizenden afzonderlijke ledlampen geven gestalte aan de samenleving. Ze omringen de danser die uiteindelijk een keuze moet maken: het absurde spel van de massa ondergaan of kiezen voor de dood. Greco: ‘De choreografie correspondeert met de lichtjes op de muur maar zet zich daar soms ook tegen af. Zo hopen we de strijd van Camus’ hoofdpersonage te verbeelden.’Klik hier voor een overzicht van alle voorstellingen van One Man Without a Cause. Reserveer onder vermelding van 'Camus' en krijg 5,- euro korting op de voorstelling in Amsterdam.

Zwarte Voeten
Zwarte voeten is een voorstelling over de Franse schrijver en filosoof Albert Camus. Over de poëzie van de keeper en een rebellenelftal.Op originele wijze reconstrueert hij het veelbewogen leven van de beroemde Franse schrijver en gebruikt diens passie voor voetbal als fysieke metafoor voor actuele politieke vraagstukken als solidariteit en rechtvaardigheid. Hij maakt van de grote intellectueel een twijfelende man van vlees en bloed die worstelt met zijn identiteit.Klik hier voor een overzicht van alle voorstellingen van Zwarte Voeten

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.