Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2013

De filosofische videotheek: The Imposter

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Pieter Pekelharing

Tot het eind toe blijf je als kijker in het ongewisse. Is dit een film, een documentaire of iets daartussenin? Het blijkt een documentaire. Eentje waarin de werkelijkheid de stoutste fantasie overtreft. Hier de twee belangrijkste ingrediënten: in Spanje meldt zich een jongen, Fréderic Bourdin, van 23 jaar, die zegt dat hij een 16-jarige jongen uit een slaperig stadje in Texas is, die al sinds drie jaar vermist wordt. Het vermiste kind heet Nicholas Barclay. Het is een regenachtige avond. De telefoon gaat. Een Amerikaanse toerist heeft in een telefooncel een jongeman aangetroffen. Hij is verward en lijkt niet te weten wie hij is. De jongeman wordt door de politie overgebracht naar een jeugdtehuis. De jongen, gehuld in een trainingsjas met petje en capuchon, is moe en kijkt schichtig om zich heen. Zijn kleren zijn doorweekt. In het jeugdtehuis hebben ze medelijden met hem. De volgende morgen gaan ze uitzoeken wie hij is.

Als de nacht valt, kruipt de jongen uit zijn schulp. Hij breekt het kantoor van het tehuis binnen, belt naar Interpol in Amerika en meldt dat er in Spanje een Engelssprekende jongen is gevonden. Hij vraagt naar lijsten van vermiste kinderen. Interpol gaat aan het werk en zo komt de jongen aan informatie over Nicholas Barclay. De volgende morgen zegt hij dat hij uit de VS komt en Nicholas Barclay heet.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.