Home Marli Huijer, nieuwe Denker des Vaderlands

Marli Huijer, nieuwe Denker des Vaderlands

Door Alexandra van Ditmars op 26 maart 2015

Cover van 04-2015
04-2015 Filosofie magazine Lees het magazine

Marli Huijer is de nieuwe Denker des Vaderlands. Wat is haar filosofische programma? Ze wil de studeerkamer verlaten om te kunnen ‘tussendenken’.

Marli Huijer is bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, lector aan de Haagse Hogeschool en publiceerde de afgelopen jaren een reeks toegankelijke filosofische boeken, onder andere over tijd, discipline en de invloed die technologie op ons leven heeft. Toch dacht zij vroeger geen filosoof, maar arts te worden. ‘Mijn studie filosofie berust op een toevalligheid. Net toen ik klaar was met de huisartsenopleiding, besloot de Nederlandse overheid dat je niet langer zomaar als zelfstandig werkend huisarts aan de slag mocht. Via een vriendin kwam ik toen bij de studie filosofie terecht.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.