Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 4/2015

Marli Huijer, nieuwe Denker des Vaderlands

Alexandra van Ditmars

Marli Huijer is de nieuwe Denker des Vaderlands. Wat is haar filosofische programma? Ze wil de studeerkamer verlaten om te kunnen ‘tussendenken’.

Marli Huijer is bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, lector aan de Haagse Hogeschool en publiceerde de afgelopen jaren een reeks toegankelijke filosofische boeken, onder andere over tijd, discipline en de invloed die technologie op ons leven heeft. Toch dacht zij vroeger geen filosoof, maar arts te worden. ‘Mijn studie filosofie berust op een toevalligheid. Net toen ik klaar was met de huisartsenopleiding, besloot de Nederlandse overheid dat je niet langer zomaar als zelfstandig werkend huisarts aan de slag mocht. Via een vriendin kwam ik toen bij de studie filosofie terecht.’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden