Home Kaplan: ‘Ja, de Kerstman bestaat’

Kaplan: ‘Ja, de Kerstman bestaat’

Door Florentijn van Rootselaar op 03 december 2014

Kaplan: ‘Ja, de Kerstman bestaat’
12-2014 Filosofie magazine Lees het magazine

Eric Kaplan is schrijver van de bekende sitcom The Big Bang Theory én filosoof. Hij schreef een filosofisch boek over de Kerstman.

Vannacht verdwaalde Eric Kaplan in Amsterdam. De Amerikaan, die voor een tweedaags bezoek in Nederland is, was de stad ingetrokken omdat hij niet kon slapen vanwege een jetlag. Hij ziet er deze ochtend vermoeid uit; zijn haar is halflang en ongekamd. Maar zijn humeur is onverwoestbaar: hij is relaxed, op z’n Amerikaans, en neemt alle tijd voor het gesprek, in een achterkamertje van een Amsterdams schrijvershotel. Kaplan is vooral bekend als comedy-schrijver, van onder meer The Big Bang Theory (BBT), een sitcom over nerds die moeite hebben met het echte leven. Minder bekend is dat hij ook filosofie studeerde, aan Harvard, en nu zelfs werkt aan een proefschrift. Tussendoor schreef hij Bestaat de Kerstman?, een diepzinniger en moeilijker boek dan de titel doet vermoeden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit artikel op Filosofie.nl is alleen toegankelijk voor abonnees. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar €4,99 per maand. Log in om als abonnee direct verder te kunnen lezen of sluit een abonnement af.