Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 6/2009

God is dood. Nu is Hij ‘Iets’

Frank & Maarten Meester

In de loop van de geschiedenis werden alle verhalen over God steeds meer betwist, vooral door filosofen. Daardoor is God nu 'Iets' geworden.

Een atheïstische dominee hadden we al in Nederland: Klaas Hendrikse. ‘Onder theologen is het geen nieuws dat God niet bestaat’, schrijft hij de ene dag in een boek of opinieartikel. De volgende dag spreekt hij vanaf de kansel zijn gemeente toe. Nu hebben we ook de Atheïsmedag, die 30 mei dit jaar voor het eerst plaatsvond. De deelnemers hieraan waren kennelijk nog niet zover als de theologen, want zij moesten zich nog door filosoof Paul Cliteur laten uitleggen dat God niet bestaat. Overigens zijn de organisatoren van de Atheïsmedag dezelfde mensen die via billboard en poster de volgende tekst verkondigen: ‘Er is waarschijnlijk geen God. Durf zelf te denken. En geniet van dit leven!’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden