Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service | Ledenpagina

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Nietzsche in Napels

Van 28 maart t/m 4 april 2017 organiseert Filosofie Magazine een 8-daagse filosofiereis naar Napels onder leiding van prof. dr. Paul van Tongeren.

Friedrich Nietzsche is een invloedrijke filosoof van de moderne tijd. De negentiende-eeuwse Duitse denker staat bekend om zijn kritiek op de christelijke moraal en analyse van het nihilisme. Paul van Tongeren geeft tijdens de reis colleges over de Nietzsche.

Programma:
Dag 1
Directe lijnvlucht Amsterdam - Napels. Transfer naar het hotel waar we 4 dagen tijdens de reis verblijven. In het hotel volgt een kort college over ‘Nietzsche en Napels’.

Dag 2
College over leven en werk van Nietzsche. Na afloop maken we een wandeling door Napels langs plekken die met Nietzsche te maken hebben. Gezamenlijk diner.

Dag 3
College aan de hand van het eerste hoofdstuk van Menselijk, Al te menselijk behandelen we Nietzsches kritiek op de filosofie, en zijn liefde voor de moderne wetenschappen. ’s Middags maken we een excursie naar Herculaneum. Het diner vanavond is vrij.

Dag 4
College aan de hand van het tweede hoofdstuk van Menselijk, Al te menselijk. In de middag verkennen we Napels verder en bezoeken we met een lokale gids het Nationaal Archeologisch Museum. Gezamenlijk diner.

Dag 5
College aan de hand van het derde hoofdstuk van Menselijk, Al te menselijk. ’s Middags reizen we door naar ons hotel in Sorrento, waar we drie nachten verblijven. Nietzsche heeft hier dagelijks gewandeld. Gezamenlijk diner.

Dag 6
Dagexcursie naar Capri. Tijdens een wandeling op het eiland lezen we samen een paar aforismen van Nietzsche. We lunchen gezamenlijk op Capri. Het diner in Sorrento is vrij.

Dag 7
College aan de hand van het vierde hoofdstuk van Menselijk, Al te menselijk. In de middag maken we een mooie wandeling in de bergen bij Sorrento.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven van Napels en directe lijnvlucht Napels - Amsterdam.

EVENEMENT
dinsdag 28 maart 2017 - dinsdag 4 april 2017
Napels
kosten : € 1995 - € 2065

organisatoren

Filosofie Magazine

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Filosofie Magazine.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.