Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 11/2020

‘Met argumenten kom je er niet’

Martijn Meijer
Filosoof, schrijver

‘We communiceren ons een ongeluk’, volgens Frans van Peperstraten, maar we missen een gemeenschappelijk kader. Het smaakoordeel van Immanuel Kant kan ons nader tot elkaar brengen.

Wat zou de Duitse filosoof Immanuel Kant gedacht hebben van het ongeremd spuien van opinies op sociale media? Hoe zou hij gereageerd hebben op alle meningen die daar in grove bewoordingen geformuleerd worden, uit angst anders niet gehoord te worden? Frans van Peperstraten (1950) heeft het zich dikwijls afgevraagd terwijl hij werkte aan het boek dat onlangs verscheen: Oordelen zonder regels. Kant over schoonheid, kunst en natuur. Van Peperstraten is docent filosofie aan Tilburg University, en specialiseerde zich in Kant en in de twintigste-eeuwse denkers als Jean-François Lyotard, en Martin Heidegger.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden