Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 9/2012

20 jaar publieksfilosofie: de regelneven

Frank & Maarten Meester

Frank en Maarten Meester zetten hun twist voort. Is het verdacht dat Filosofie Magazine het grootse filosofietijdschrift ter wereld was? Getuigt dat van een op geld beluste redactie, of zijn de makers van het blad juist heel idealistisch?

Frank: ‘Wat voor indruk, beste broer, de mensen die klagen over “filotainment” op jou hebben gemaakt weet ik niet. Maar mij hebben ze bijna doen twijfelen aan Filosofie Magazine en aan al het prachtigs dat zich de afgelopen twintig jaar rond dat blad heeft ontwikkeld, zo overtuigend spraken zij. En toch, iets waars hebben zij niet gezegd.’

Maarten: ‘Niets waars gezegd? Hoe verklaar je dan al die lasterpraatjes?’

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden