Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 6/2015

Peter Bieri: ‘Ieder heeft het recht om niet vernederd te worden’

Elma Drayer

Vol verbijstering kijkt de Zwitserse schrijver en filosoof Peter Bieri naar fenomenen als raamprostitutie en dwergwerpen. ‘Ook iets wat uit vrije wil gebeurt, kan in strijd zijn met de menselijke waardigheid.’

De menselijke waardigheid is onaantastbaar.’ Aan dit fiere zinnetje, onder meer te vinden in de Europese Grondwet, wijdt de Zwitserse filosoof Peter Bieri zijn nieuwe boek Een manier van leven. De titel klinkt wat tam, de inhoud is dat allerminst. Overtuigend laat hij zien, aan de hand van treffende voorbeelden uit de alledaagse praktijk en uit de wereldliteratuur, hoe fundamenteel het begrip ‘waardigheid’ is voor ons denken en doen. 

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden