Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 2/2010

Oosterse wijsheid over de dood

Simone Bassie en Michel Dijkstra

De Kist, Char en Derek Ogilvie – nog nooit werd er zoveel over de dood gesproken. Toch bevrijd je je zo niet van de angst voor de dood, wist Boeddha al.

Goochelaar Hans Kazàn draagt samen met EO-presentator Herman Wegter een doodskist over een schemerig strand. Ze zetten hem vlak bij het water neer en staren uit over de branding. Wegter: ‘Wat een prachtige plaats.’ Kazàn knikt en zegt dat dit de juiste plek is om afscheid van hem te nemen: ‘Als illusionist heb ik vaker in een kist gelegen, maar dit zal de laatste zijn.’ Dan verschijnen zijn vrouw en kinderen om te vieren dat ze het zo goed hebben met elkaar. Kazàn glundert: hij neemt een flinke slok champagne en ploft op het deksel van zijn doodskist neer, waar hij prompt doorheen zakt.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden