Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 11/2015

Awee Prins: ‘Wees hartelijk, waardeer het alledaagse’

Nele Goutier

Onze samenleving lijdt aan ‘ordinair utopisme’, zegt filosoof van de verveling Awee Prins. ‘Alles moet nieuw, spannend, verrassend, interessant zijn.’ Zijn filosofie van de hartelijkheid draait om waardering van het alledaagse.

Het alledaagse ís niet saai. En dat zullen we nooit beseffen zolang we volharden in de utopische jacht op vooruitgang en een boeiend en spannend leven.’ Acht jaar nadat zijn opmerkelijk succesvolle Uit verveling verscheen, denkt Awee Prins nog steeds dat achter onze bedrijvigheid en druktemakerij een angst voor diepe verveling schuilt. We zoeken naar nieuwe kicks

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden