Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

Filosofie Magazine nr. 5/2016

Michael Puett: ‘Zoek niet naar jezelf, maar creëer een nieuwe wereld’

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

Hij werd er een van Harvards meest geliefde docenten mee: Michael Puett legt uit waarom we niet langer naar onszelf moeten zoeken, waarom we ons leven niet moeten plannen en waarom we juist rituelen de ruimte moeten geven.

We lopen langs een Amsterdamse gracht. Een van Harvards meest geliefde docenten draagt het statief van de fotograaf, die hem straks zal fotograferen. De Harvardiaan blijft vragen stellen over de projecten van de interviewer, die hij geweldig en belangrijk zegt te vinden. De vraag dringt zich op: is filosoof Michael Puett, hoogleraar Chinese geschiedenis aan een van Amerika’s meest prestigieuze universiteiten, nu een typische Amerikaan, met zijn stralende lach, hulpvaardigheid en aardigheid? Of heeft hij zich geoefend in de leefregels van de Chinese denkers die hij bestudeert?

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden