Log in

Wachtwoord vergeten?

Word lid Log in Contact

Filosofie.nl

FM nr. 3/2007

God is de ultieme Boeing 747

Herman de Regt en Hans Dooremalen

De kans dat een orkaan die over een schroothoop woedt een Boeing 747 produceert, is verwaarloosbaar klein. Dus, redeneren de ‘creationisten’, moet de wereld wel door een ontwerper zijn gemaakt. Onzin, zeggen de darwinisten, het bestaan van die ontwerper is even onwaarschijnlijk.

Het nieuwe kabinet brengt de creationist Rouvoet en atheïst Plasterk samen, een gelovige die denkt dat God ingrijpt in de wereld en een wetenschapper die niet eens in het bestaan van God gelooft. Christelijk elan plus ‘Intelligent Design’-propaganda in combinatie met ontnuchterende wetenschap: een relevante aanleiding om nog eens na te denken over hoe wetenschap en religie zich tot elkaar (zouden moeten) verhouden.

Verder lezen?

In een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat onder druk staan kan filosofie met heldere analyses richting geven. Met liefde en zorg werken wij iedere dag weer aan de beste verhalen over filosofie. Steun ons door lid te worden voor maar € 4,99 per maand. U krijgt daarmee toegang tot alle artikelen uit Filosofie Magazine en Wijsgerig Perspectief plus exclusieve achtergrondartikelen, interviews en portretten. Of bestel de losse editie na.

InloggenLid Worden