Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Frank Meester

filosoof, publicist, muzikant

‘IJdelheid maakt van ons betere mensen’. In Zie mij. Filosofie van de ijdelheid beschrijft Frank Meester (1970) ijdelheid als een deugd. IJdelheid zorgt ervoor dat mensen die streven naar erkenning in actie komen door verhalen te vertellen die het leven betoveren, grote gebouwen te bouwen die de wereld indrukwekkender doen voorkomen en kunstwerken te scheppen die ons leven glans geven.
Samen met zijn broer Maarten schreef Frank onder meer de boeken Meesters in de filosofieMeesters in de religie en Meesters in het hier en nu, dat genomineerd was voor de Socrates Wisselbeker 2013. Ook schreven zij samen de ‘filosofische faction’-roman Descartes’ Dochter.
In de serie 'Jonge denkers over grote religies' verscheen van Frank Meester Islam. In dit boek onderzoekt hij hoe de religieuze moraal van moslims samen kan gaan met de seculiere, westerse moraal. Hiervoor gaat hij in gesprek met jongeren van Nederlandse, Turkse en Marokkaanse afkomst.
Naast zijn activiteiten op het gebied van de filosofie heeft Frank ook een eigen band. Hot Club de Frank speelt gipsy jazz, klezmer en Nederlandstalige swing en is regelmatig te horen op radio & televisie. In 2000, 2002 en 2006 stond de band op North Sea Jazz.
Ook verschijnt Frank in de televisieprogramma’s van Human over filosofie. Zie hier Dus ik ben

En Dus ik ben Jr.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.